Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων Οι σιελογόνοι αδένες είναι όργανα που βρίσκονται κατανεμημένοι γύρω από τη στοματική κοιλότητα και παράγουν τη σ...
-
Γράφει η MD, PhD ΜΑΛΛΙΟΥ ΣΑΒΒΟΥΛΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ Γ.Γ. Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας PREDICT ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ή ΝΕΥΡΑΛΓ...
-
PREDICT "PREVENTION, EARLY DETECTION AND INDIVIDUALIZED CANCER THERAPY" ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ Κ...
Σελίδες
Τα οφέλη των αναγνωστών μας!
*Εδώ θα βρίσκετε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες συγκεντρωμένες κι επιστημονικά τεκμηριωμένες.
*Μπορείτε να κάνετε σχόλια και να υποβάλετε ερωτήσεις.
*Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όποιον μας το ζητήσει. Η βοήθεια μπορεί να είναι συμβουλές, συστάσεις αλλά και κάθε είδους ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.
*ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!
*ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΜΕ!
*Μπορείτε να κάνετε σχόλια και να υποβάλετε ερωτήσεις.
*Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όποιον μας το ζητήσει. Η βοήθεια μπορεί να είναι συμβουλές, συστάσεις αλλά και κάθε είδους ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.
*ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!
*ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΜΕ!
Ετικέτες
10 νέα φάρμακα 2010
Αγκινάρες και υγεία
ΑΔΥΝΑΤΕΙΣΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ
ΑΙΜΟΠΤΥΣΗ
Ακολούθησε αυτές τις στρατηγικές και θα παίζεις τη μελωδία της ευτυχίας κάθε μέρα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αντιγριπικό εμβόλιο
Αντιμετώπιση της μελαγχολίας της κρίσης
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΔΙΣΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
Αξονική τομογραφία καρδιάς
Αποφθέγματα για το επάγγελμα του Ιατρού
ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ
ασβέστιο
Ασπαρτάμη
Αφιερωμένο στον Γιάννη Μεστροπιάν…
Βιολογική (ασπιρίνη) Κρήτης
βιταμίνη D
ΒΟΤΑΝΑ
Γαστρεντερολογικά προβλήματα υγείας
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Γιαούρτι: φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία -Δυσανεξία της λακτόζης
γρήγορη απώλεια βάρους
ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ
ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ
Δέκα συμβουλές για καλό ύπνο
ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΟΡΑΣΗ
ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
διάγνωση θεραπεία
Διαγνωστικές εξετάσεις-Γαστροσκόπηση
διαδερμική αποσυμπίεση κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου με laser (PLDD).
Δίατα
Διατροφή για όσους πρέπει να τονώσουν την πνευματική τους απόδοση
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ
Διδασκαλία αποτελεσματικού βήχα
ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Εκφύλιση ωχράς κηλίδας
Εμβόλια για ταξίδια στο εξωτερικό
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ
Ενδοσκοπική Υπερηχογραφία
ΕΝΕΣΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ
ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ
Έρχεται καλοκαίρι. Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα
ΕΤΗΣΙΟ ΤΣΕΚΑΠ
Ευεργετικές ιδιότητες ασπιρίνης
ΕΦΗΒΟΙ
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ
Η σωστή ρύθμιση της Αρτηριακής πίεσης σώζει...
ΗΛΙΑΣΗ
ήλιος
ΘΑΛΑΣΣΑ
ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ- ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ "ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Καμπύλη σαχκάρου ή δοκιμασία ανοχής της γλυκόζης
καρδιαγγειακά νοσήματα
καρκίνος
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΕΦΡΟΥ
ΚΛΟΜΙΦΑΙΝΗ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
ΜΑΜΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΒΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μεσογειακή Διατροφή
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΝΙΓΜΟΥ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
μέτρηση οστικής πυκνότητας
ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων
ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ή ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ
Νευρογλωσσολογικὸς Προγραμματισμός
ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Οι 10 Ευεργετικές Ιδιότητες Της Μπύρας
Οι πενηντάρες ίσον με δύο 25άρες
ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ
Οστεοπόρωση
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΝΗΜΗΣ
ΠΟΝΟΣ
ΠΡΟΛΗΨΗ
πρόληψη
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ
Πως θα μείνουμε για πάντα νέοι-Βασικό όπλο και κατά του καρκίνου το ένζυμο τελομεράση
Πως ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών ασθενειών
ΡΟΔΙ
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ
σοκολάτα
Συμπληρώματα διατροφής
Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ
Σύστημα Υγείας και ασφαλιστικοί οργανισμοί επηρεάζουν την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών
Τα 10 δηλητηριώδη τρόφιμα που μας αρέσουν όταν τα τρώμε
Τα σκόρδα στην Ιατρική
ΤΑΜΟΞΙΦΕΝΗ
ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ
Τι απειλεί την υγεία των γυναικών...
Τι είναι το υπερηχογράφημα ανω και κάτω κοιλίας;Πώς γίνονται;
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά…
Το ελληνικό μέλι.Πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του προστάτη
ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΦΥΤΟ ΑΛΟΗ
το ιστορικό μιας διαπλοκής
Το σώμα μας διατηρείται νέο
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚH
ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ
υγιεινή δίαιτα
ΥΓΙΕΝΗ ΔΙΑΙΤΑ
Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας μετά τις διακοπές και να χάσουμε τα περιττά κιλά.
ΥΠΕΡΙΡΟΥΧΑΙΜΙΑ-ΔΙΑΙΤΑ ΟΥΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
ΦΥΛΛΑ ΚΑΠΝΟΥ
Φυτοοιστρογόνα κατά της οστεοπόρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων που πλήττουν τις γυναίκες
ΧΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΑΡΟΣ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΧΟΛΟΚΥΣΤΙΤΙΔΑ
ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
ψυχική διάθεση
Ψυχοθεραπεία και κηπουρική
Ψωρίαση
EΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ
Organo Gold Gourmet Black Coffee και υγιεινή δίαιτα γρήγορης απώλειας κιλών
Organo Gold Gourmet Mocha
Xρόνια Aποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010
Τα 10 δηλητηριώδη τρόφιμα που μας αρέσουν όταν τα τρώμε
Τα 10 δηλητηριώδη τρόφιμα που μας αρέσουν όταν τα τρώμε
1. Cassava (Yuca)
H μανιόκα χρησιμοποιείται πολύ στην Νότια Αμερική. Είναι ένας ξύλινος θάμνος που τον συναντάμε εκτός από την Ν. Αμερική και στην Καραϊβική. Μπορεί να έχει είτε γλυκιά είτε πικρή γεύση ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής. Επίσης και η μυρωδιά μπορεί να διαφέρει, αναλόγως με το πόσες κυανογόνες γλυκόριζες θα χρησιμοποιηθούν, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα, εξαιρετικά δηλητηριώδεις. Οι περισσότεροι το προτιμούν πικρό, δεδομένου ότι κρατά μακριά τα έντομα ή ακόμη και τα ζώα. Εάν η μανιόκα παρασκευαστεί με λάθος τρόπο μπορεί να γίνει θανάσιμη. Η δηλητηρίαση με μαμανιόκα, λόγω των υψηλών επιπέδων του κυανίου, είναι γνωστή ως Konzo. Το δηλητήριο προκαλεί μόνιμη παράλυση.
2. Pufferfish
Το ψάρι Pufferfish είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον κόσμο. Γνωστό και ως fugu όταν τρώγεται ως γεύμα, θεωρείτε λιχουδιά στην Κορέα καθώς επίσης και την Ιαπωνία. Εντούτοις, ορισμένα όργανα του ψαριού, όπως το συκώτι, είναι εξαιρετικά τοξικά, και μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο. Το δηλητήριο στα ψάρια, γνωστό ως tetrodotoxin, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα, υψηλή πίεση, και παράλυση μυών, η οποία μπορεί να επιφέρει και τον θάνατο.
3. Μανιτάρια
Υπάρχουν περίπου 5000 τύποι μανιταριών μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 100 από αυτά θεωρούνται τοξικά, ενώ λιγότερο από μια δωδεκάδα, είναι θανάσιμη. Δεδομένου ότι τα μανιτάρια είναι μύκητες και το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά είδη, είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος ποια είναι δηλητηριώδη. Συνήθως, λέγεται ότι οποιοδήποτε μανιτάρι βρίσκεται σε άγρια περιοχή, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι δηλητηριώδες. Ένας από τους πιο θανάσιμους τύπους δηλητηριώδης μανιταριών είναι το Alpha-amanitin, το οποίο προκαλεί εκτενείς ζημία στο συκώτι. Toadstools, είναι η επίσημη ονομασία για τα δηλητηριώδη μανιτάρια.
4. Κάσιους
Οι σπόροι των κάσιους μεγαλώνουν μέσα σε ένα κοχύλι, όπως μεγαλώνουν τα φρούτα. Κάθε παρτίδα με κάσιους, φέρει ένα έγγραφο που αναφέρει ότι τα κάσιους έχουν βράσει στον ατμό. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ακατέργαστα κάσιους περιέχουν την ουσία urushiol, η οποίο είναι η ίδια χημική ουσία που βρίσκεται στον δηλητηριώδη κισσό. Εάν καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες από ακατέργαστα κάσιους, μπορούν να επιφέρουν και τον θάνατο.
5. Τσίλι
Κάθε τσίλι, περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται καψεϊνη. Η καψεϊνη είναι η αιτία που το τσίλι είναι πικάντικο και "καυτό". Φυσικά ένα τσίλι δεν θα σας βλάψει, αλλά εάν φάτε αρκετά, η καψεϊνη μπορεί να σας σκοτώσει. Η χημική ουσία είναι τόσο ισχυρή που χρησιμοποιείται ως διαλυτικό χρωμάτων και χρησιμοποιείται ακόμη και στο σπρέι πιπεριού. Στα καυτερότερα τσίλι, όπως τα habaneros, η καψαϊνη μπορεί να γίνει αισθητή στο δέρμα σας ακόμα και κατά τον τεμαχισμό τους.
6. Πατάτες
Ο μίσχος και τα φύλλα της πατάτας είναι τοξικά, αλλά ακόμη και η ίδια η πατάτα είναι τοξική. Εάν προσέξετε, μπορεί μερικές φορές να έχετε δει ένα πρασινωπό χρώμα γύρω από την πατάτα. Αυτό οφείλεται στο δηλητήριο glycoalkaloid. Είναι σπάνιο να πεθάνει κάποιος από πατάτα, αλλά όταν συμβαίνει είναι επειδή κατανάλωσε κάποιο είδος τσαγιού από φύλλα πατάτας. Ο θάνατος δεν έρχεται αμέσως. Οδηγεί συνήθως σε αδυναμία και έπειτα σε κώμα. Μην ανησυχείτε για το περιστασιακό πράσινο χρώμα στα τσιπ, αλλά μην καταναλώσετε πατάτες που έχουν πράσινη φλούδα ή έχουν φυτρώσει νεαροί βλαστοί.
7. Αμύγδαλα
Όπως ακριβώς και τα κάσιους, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη αν δεν βράσουν στον ατμό. Γενικά στα πικραμύγδαλα πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία προκειμένου να τα απαλλάξουμε από το δηλητήριο. Οι σπόροι είναι γεμάτοι κυάνιο, και σε πολλές χώρες είναι παράνομη η πώληση αν δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία.
8. Κεράσια
Εάν έχετε φάει κουκούτσι από κεράσι ή έστω το κρατήσατε στο στόμα σας, παίζοντας μ’αυτό, πιθανό εισήχθη υδροκυάνιο στο σώμα σας. Εάν ένας σπόρος κερασιών μασιέται, συνθλίβεται, ή σπάει, παράγει αυτόματα υδροκυάνιο. Τα συμπτώματα της ήπιας δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ίλιγγο, σύγχυση, και έμετο. Μεγαλύτερες δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένη πίεση αίματος, ταχυκαρδία και να προκαλέσει ζημιά στα νεφρά. Σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να δημιουργήσει σπασμούς, κώμα, ακόμα και θάνατο.
9. Μήλα
Τα μήλα, όπως και αρκετά ακόμα φρούτα, περιέχουν κυάνιο αλλά δεν είναι σε υψηλά επίπεδα. Το κυάνιο δεν βρίσκεται στην σάρκα του φρούτου, αλλά στα σπόρια του. Βέβαια, ακόμα και εάν φάτε όλα τα σπόρια σε ένα μήλο, δεν θα σας σκοτώσει, αλλά είναι κάτι που δεν συνιστάται. Εάν καταναλώσετε αρκετούς σπόρους μήλων, μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα στην πίεση, το στομάχι και την αναπνοή (σε ήπια μορφή).
10. Ντομάτες
Όσο παράξενο και εάν σας φαίνεται, οι ντομάτες είναι δηλητηριώδεις. Αν και οι ίδιες δεν περιέχουν το δηλητήριο, ο μίσχος, καθώς επίσης και τα φύλλα, περιέχουν μια χημική ουσία γνωστή ως glycoalkaloid. Τα πιο υψηλά επίπεδα αυτής της ουσίας βρίσκονται στις άγριες ντομάτες. Αυτή η χημική ουσία είναι γνωστή για τις στομαχικές διαταραχές και την νευρικότητα που προκαλεί. Τα φύλλα και ο μίσχος μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα για τη γεύση, αλλά πρέπει να αφαιρεθούν μετά το μαγείρεμα. Αυτή η χημική ουσία είναι τόσο ισχυρή, που χρησιμοποιείται σε παρασιτοκτόνα.
Πηγή!24ΩΡΟblogspot
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου