Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σελίδες

Τα οφέλη των αναγνωστών μας!

*Εδώ θα βρίσκετε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες συγκεντρωμένες κι επιστημονικά τεκμηριωμένες.
*Μπορείτε να κάνετε σχόλια και να υποβάλετε ερωτήσεις.
*Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όποιον μας το ζητήσει. Η βοήθεια μπορεί να είναι συμβουλές, συστάσεις αλλά και κάθε είδους ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.
*ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!
*ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΜΕ!

ΠΡΟΛΗΨΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΝΩΣΗ

ΠΡΟΛΗΨΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΝΩΣΗ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ετικέτες

10 νέα φάρμακα 2010 Αγκινάρες και υγεία ΑΔΥΝΑΤΕΙΣΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΑΙΜΟΠΤΥΣΗ Ακολούθησε αυτές τις στρατηγικές και θα παίζεις τη μελωδία της ευτυχίας κάθε μέρα. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Αντιγριπικό εμβόλιο Αντιμετώπιση της μελαγχολίας της κρίσης ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΔΙΣΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Αξονική τομογραφία καρδιάς Αποφθέγματα για το επάγγελμα του Ιατρού ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ ασβέστιο Ασπαρτάμη Αφιερωμένο στον Γιάννη Μεστροπιάν… Βιολογική (ασπιρίνη) Κρήτης βιταμίνη D ΒΟΤΑΝΑ Γαστρεντερολογικά προβλήματα υγείας ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Γιαούρτι: φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία -Δυσανεξία της λακτόζης γρήγορη απώλεια βάρους ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ Δέκα συμβουλές για καλό ύπνο ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΟΡΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ διάγνωση θεραπεία Διαγνωστικές εξετάσεις-Γαστροσκόπηση διαδερμική αποσυμπίεση κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου με laser (PLDD). Δίατα Διατροφή για όσους πρέπει να τονώσουν την πνευματική τους απόδοση ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ Διδασκαλία αποτελεσματικού βήχα ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΩΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Εκφύλιση ωχράς κηλίδας Εμβόλια για ταξίδια στο εξωτερικό ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ Ενδοσκοπική Υπερηχογραφία ΕΝΕΣΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ Έρχεται καλοκαίρι. Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα ΕΤΗΣΙΟ ΤΣΕΚΑΠ Ευεργετικές ιδιότητες ασπιρίνης ΕΦΗΒΟΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ Η σωστή ρύθμιση της Αρτηριακής πίεσης σώζει... ΗΛΙΑΣΗ ήλιος ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ- ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ "ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Καμπύλη σαχκάρου ή δοκιμασία ανοχής της γλυκόζης καρδιαγγειακά νοσήματα καρκίνος ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΕΦΡΟΥ ΚΛΟΜΙΦΑΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΑΜΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΒΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεσογειακή Διατροφή ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΝΙΓΜΟΥ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ μέτρηση οστικής πυκνότητας ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ή ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ Νευρογλωσσολογικὸς Προγραμματισμός ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Οι 10 Ευεργετικές Ιδιότητες Της Μπύρας Οι πενηντάρες ίσον με δύο 25άρες ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ Οστεοπόρωση ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗ πρόληψη ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ Πως θα μείνουμε για πάντα νέοι-Βασικό όπλο και κατά του καρκίνου το ένζυμο τελομεράση Πως ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών ασθενειών ΡΟΔΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ σοκολάτα Συμπληρώματα διατροφής Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ Σύστημα Υγείας και ασφαλιστικοί οργανισμοί επηρεάζουν την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών Τα 10 δηλητηριώδη τρόφιμα που μας αρέσουν όταν τα τρώμε Τα σκόρδα στην Ιατρική ΤΑΜΟΞΙΦΕΝΗ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ Τι απειλεί την υγεία των γυναικών... Τι είναι το υπερηχογράφημα ανω και κάτω κοιλίας;Πώς γίνονται; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά… Το ελληνικό μέλι.Πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του προστάτη ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΦΥΤΟ ΑΛΟΗ το ιστορικό μιας διαπλοκής Το σώμα μας διατηρείται νέο ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚH ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ υγιεινή δίαιτα ΥΓΙΕΝΗ ΔΙΑΙΤΑ Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας μετά τις διακοπές και να χάσουμε τα περιττά κιλά. ΥΠΕΡΙΡΟΥΧΑΙΜΙΑ-ΔΙΑΙΤΑ ΟΥΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΦΥΛΛΑ ΚΑΠΝΟΥ Φυτοοιστρογόνα κατά της οστεοπόρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων που πλήττουν τις γυναίκες ΧΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΑΡΟΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΟΛΟΚΥΣΤΙΤΙΔΑ ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ψυχική διάθεση Ψυχοθεραπεία και κηπουρική Ψωρίαση EΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Organo Gold Gourmet Black Coffee και υγιεινή δίαιτα γρήγορης απώλειας κιλών Organo Gold Gourmet Mocha Xρόνια Aποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Γιαούρτι: φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία- Δυσανεξία της λακτόζης




Γιαούρτι: φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία
Δυσανεξία της λακτόζης


Το γιαούρτι, τροφή εκπληκτικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την υγεία και χαρίζει μακροζωία, όταν καταναλώνεται τακτικά.
Το γιαούρτι είναι ξινό, πηγμένο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση λόγω της δράσης των βακτηρίων που παράγουν γαλακτικό οξύ. Το φρέσκο, ζωντανό γιαούρτι περιέχει ορισμένα σημαντικά βακτήρια, και συγκεκριμένα τα είδη Lactobacillus bulgaricus και Lactobacillus acidophilus, τα οποία επιζούν κατά τη διαδικασία της πέψης. Όταν φτάσουν στο έντερο, αποκαθιστούν τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα και καταπολεμούν τον υπερπληθυσμό των βλαβερών βακτηρίων, που μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, την εξάντληση ή τη χρήση αντιβιοτικών.

Το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού διαθέτει επιπλέον πλεονεκτήματα συμβάλλει στη σύνθεση των βιταμινών του συμπλέγματος Β και αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος. Ακόμα, ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων και καταστέλλει τις λοιμώξεις.

Λέγεται στη Βίβλο ότι ένας άγγελος αποκάλυψε στον Αβραάμ τις θαυματουργές ιδιότητες του γιαουρτιού, στις οποίες οφειλόταν η μακροζωία του. Οι εκπληκτικές αυτές ιδιότητες ανακαλύφθηκαν ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από το Ρώσο Νομπελίστα επιστήμονα Dr Elias Metchinikoff. Στις εισηγήσεις του υποστήριζε ότι πολλές ασθένειες σχετίζονται με τα σηπτικά βακτήρια των εντέρων. Με δεδομένο ότι τα αυτά τα καταστρεπτικά μικρόβια μπορούν να ελεγχθούν από τους μικροοργανισμούς του γιαουρτιού, ξεκίνησε να αποδείξει τη σχέση του γιαουρτιού και της μακροζωίας. Η θεωρία του ενισχύθηκε από ιστορίες καταπληκτικής μακροημέρευσης από την Αφρική, την Αμερική και τη Βουλγαρία, όπου λαοί των οποίων η βασική τροφή ήταν το γιαούρτι, ζούσαν περισσότερο από άλλους λαούς της Ευρώπης.

Από τότε, το γιαούρτι έγινε το αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η καλλιέργεια του L. acidophilus - ένα από τα φυσικά αντιβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι - μπορεί να περιορίσει τη δραστηριότητα των ενζύμων του εντέρου που μετατρέπουν ορισμένες χημικές ουσίες σε καρκινογόνες, γεγονός που υποδηλώνει τη χρησιμότητα του γιαουρτιού στην πρόληψη του καρκίνου.

Το γιαούρτι από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα δίνει στα ποτά κρεμώδη υφή και η γεύση του ταιριάζει με βότανα όπως η μέντα και ο άνηθος. Οι δροσιστικές του ιδιότητες είναι χαρά όταν κάνει ζέστη ή όταν τρώμε καυτερές τροφές.
Θεραπευτικές ιδιότητες του γιαουρτιού
•Ανακουφίζει τα αέρια, τον πόνο των εντέρων, τη δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Καταπολεμά τις αλλεργίες και τις στοματίτιδες.
•Ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων και καταστέλλει τις μολύνσεις, όπως το Ε. coli. Βοηθά στην πρόληψη της προσβολής των ταξιδιωτών από τα ξένα μικρόβια. Επίσης, προλαμβάνει τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και την κυστίτιδα.
•Δρα ως βελτιωτικό της άμυνας του οργανισμού και αυξάνει την αντίσταση στις μολύνσεις.
•Η καταπραϋντική του δράση στο πεπτικό σύστημα βοηθά στην ανακούφιση της καούρας στο στομάχι.
•Περιέχει προσταγλανδίνες που προστατεύουν τα τοιχώματα του στομάχου από ερεθιστικές ουσίες όπως το αλκοόλ και ο καπνός, ενώ μειώνει τη συχνότητα του έλκους στομάχου.
•Προστατεύει ενάντια στις καρδιοπάθειες αυξάνοντας την HDL (την καλή χοληστερίνη)λιποπρωτεϊνική και μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.
•Φημίζεται ότι διατηρεί το νου σε εγρήγορση και αποτρέπει το γήρας.

Δυσανεξία στη Λακτόζη
Πολλά άτομα αποφεύγουν την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων επειδή πιστεύουν ότι πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα του οργανισμού να διασπάσει τη λακτόζη, τον κύριο δισακκχαρίτη που βρίσκεται στο γάλα. Μετά την κατανάλωση γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οργανισμός μπαίνει στη διαδικασία διάσπασης της σε γλυκόζη και γαλακτόζη μέσο ενός ένζυμου της λακτάσης. Αν το ένζυμο λακτάση δεν υπάρχει ή δεν υπάρχει σε αρκετή ποσότητα τότε τα σάκχαρα αυτά αυξάνουν με όσμωση τα υγρά στο λεπτό έντερο. Άρα έχουμε αύξηση γαστρεντερικών υγρών αλλά και μη απορροφήσημη λακτόζη έτοιμη να εισχωρήσει στο παχύ έντερο όπου υπάρχουν πολλά βακτήρια.

Σε μερικές περιπτώσεις κάποιοι δισακχαρίτες (λακτόζη) που φτάνουν στο παχύ έντερο μπορούν να μεταβολιστούν μέσω των βακτηρίων αλλά το αποτέλεσμα είναι πάλι αύξηση των οσμωτικών υγρών και αερίων στο έντερο.

Τα ποσοστά υπολακτασίας ποικίλουν ανάλογα με την εθνικότητα.Η δυσανεξία στη λακτόζη φαίνεται να ταλαιπωρεί ένα ποσοστό από 11% μέχρι και 60% στην Ευρώπη, ενώ έρευνες που έγιναν στην Ελλάδα δείχνουν ότι μερική δυσανεξία στη λακτόζη (υπάρχει το ένζυμο λακτάση σε χαμηλά επίπεδα) αγγίζουν το 75%.

Μεγάλος αριθμός ατόμων παρουσιάζει φουσκώματα, διάρροιες,άτυπα κοιλιακά άλγη, τάση για εμετό και πονοκεφάλους μετά από κατανάλωση γάλακτος ή και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τα συμπτώματα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το άτομο και την σύσταση του φαγητού. Η διάγνωση της δυσανεξίας στη λακτόζη είναι εφικτή με διάφορους τρόπους αλλά συχνότερα χρησιμοποιείται ένα απλό τεστ αναπνοής μου μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Μετά από ένα 24ωρο αποχής από τα γαλακτοκομικά, ο ασθενής αφού χορηγηθεί ένα διάλυμα λακτόζης (καθορίζεται ανάλογο από την ηλικία και το βάρος) - συνήθως 25γρ. λακτόζης για ενήλικες -υπόκειται σε ένα τεστ αναπνοής το οποίο αναλύεται με τον εξής τρόπο, τα άτομα τα οποία παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση υδρογόνου >20ppm αλλά χωρίς συμπτώματα είναι δυσπεπτικά, δηλαδή το ένζυμο λακτάσης είναι ενεργό σε κάποιο βαθμό. Αυτοί που έχουν θετικό τεστ όπως και ένα ή περισσότερα συμπτώματα έχουν πλήρη δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ αλλά ένα ή περισσότερα συμπτώματα θα πρέπει να κοιτάξουν άλλες πιθανές αιτίες (π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος του Chron, Ελκώδη Κολίτιδα κτλ.)

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή διατροφή χωρίς να υπάρξει κίνδυνος στέρησης άλλων θρεπτικών συστατικών και κατά κύριο λόγο το ασβέστιο που περιέχετε στο γάλα. Η παρασκευή γάλακτος και τυροκομικών με μικρή ποσότητα λακτόζης ή ακόμα και χωρίς καθόλου λακτόζη, παρέχει την ευκαιρία μιας καλής επιλογής χωρίς τα συνοδά συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα γενικότερα διακατέχουν μεγάλο μέρος της Ελληνικής κουζίνας. Η μεσογειακή κουζίνα γενικότερα προτείνει αρκετά εδέσματα που έχουν σαν κύριο συστατικό το γάλα και το τυρί. Ακόμα το ασβέστιο, κύριο συστατικό στην ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα γαλακτοκομικά. Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην παροχή ασβεστίου μέσω της διατροφής σε αρκετή ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου